Business Development Manager

Bedrijf: Element Materials Technology

Element Materials Technology is op zoek naar een Business Development Manager ten behoeve van de verdere groei en ontwikkeling van de Nederlandse markt. In deze functie ben je de tussenpersoon tussen de operationele afdelingen en onze (potentiële) klanten die zich hoofdzakelijk bevinden in de olie&gas industrie.

Over de functie

De Business Development Manager is verantwoordelijk voor een maximale omzetgroei en winstgevendheid door het effectief verkopen van onze diensten op het gebied van materiaal testen, schadeonderzoek en product kwalificatie testen. Je richt je hoofdzakelijk op de verdere ontwikkeling van de markt in Nederland en rapporteert aan de Sales Director. Je werkt nauw samen met de overige Business Development Managers in binnen- en buitenland.#

Verantwoordelijkheden

  • Het ontwikkelen en onderhouden van zakelijke relaties met bestaande klanten en potentiële klanten om nieuwe business te genereren
  • Opstellen van offertes voor huidige en toekomstige klanten.
  • Coördineren van verkoopinspanningen met marketing, business development, finance en operationele afdelingen.
  • Continue monitoren en opvolgen van de behoeften van klanten, problemen, belangen, concurrerende activiteiten en de mogelijkheden voor nieuwe producten en diensten.
  • Afstemmen van behoeften van klanten met operationele afdelingen en de afdeling Finance
  • Plannen en organiseren van verkoopstrategieën door het maximaliseren van de Return on Time Investments
  • Deelnemen aan beurzen en bijdragen aan marketing strategieën.

Over de ideale kandidaat

Om aan deze functie invulling te kunnen geven, is het essentieel dat je commerciële ervaring hebt opgedaan binnen de technische service industrie, bij voorkeur binnen de markt waarin Element zich begeeft. Vanzelfsprekend kan je goed onderhandelen, ben je pro-actief, flexibel en communiceer je makkelijk op verschillende niveaus. Je kennis van de Nederlandse en Engelse taal is uitstekend en bij voorkeur heb je kennis van het Duits. Je functioneert op HBO niveau en bent toe aan een 2e of 3e stap in je carrière. Een (las)technische achtergrond door praktische ervaring of opleiding is een grote pré.

Dit bieden wij

Wij bieden een veelzijdige, uitdagende en internationale werkomgeving binnen de wereld van materiaal testen, schadeonderzoek en product kwalificatie testen. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat onze medewerkers zich voortdurend verder kunnen ontwikkelen door middel van interne en externe opleidingen. Element Materials Technology heeft een groot aantal testlaboratoria in binnen- en buitenland waardoor er voldoende carrière mogelijkheden zijn.

 Daarnaast bieden wij jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hieronder vallen in ieder geval een bonusregeling, 27 vakantiedagen, bijdrage aan de pensioenpremie en mogelijkheid tot deelname aan diverse collectieve verzekeringen. Omdat je veelvuldig onderweg zal zijn, stellen wij natuurlijk een bedrijfsauto, laptop en mobiele telefoon ter beschikking.

Solliciteren

Stuur je motivatie en CV voor 1 februari 2018 naar Cécylle Harmsen, HR Manager, via de onderstaande 'Solliciteer' button of via cecylle.harmsen@element.com.

Over Element

Element Materials Technology is een wereldwijd netwerk van onafhankelijke, geaccrediteerde testlaboratoria. Wij zijn gespecialiseerd in Materiaal- en Schadeonderzoek, Materiaal Testen, Product Kwalificatie Testen en Breuk Mechanica. Met ons team van meer dan 6000 wetenschappers, ingenieurs en technici, onze Engaged Experts, zijn wij de aangewezen partner voor materiaal technologische oplossingen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld