Over Element: 

Element Materials Technology is een groep van onafhankelijke, geaccrediteerde testlaboratoria in Europa en de Verenigde Staten. Wij zijn gespecialiseerd in Materiaal- en Schadeonderzoek, Materiaal Testen, Product Kwalificatie Testen en Breuk Mechanica. Met ons team van meer dan 1500 wetenschappers, ingenieurs en technici zijn wij de aangewezen partner voor materiaal technologische oplossingen.

Ten behoeve van onze Nederlandse locaties zijn wij op zoek naar een Inside Sales Engineer als liaison tussen onze klanten en de operatie. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in de olie&gas industrie.

Over de functie

De Inside Sales Engineer fungeert als schakel tussen de klant en de operatie en hij/zij ondersteunt de department managers en business development manager bij het maximaliseren van de omzet en klanttevredenheid. Je draagt zorg voor het gehele inside sales proces binnen de Nederlandse locaties van Element en rapporteert aan de business development manager.

Verantwoordelijkheden

De dagelijkse verantwoordelijkheden bestaan uit:

  • Het verwerken van klantaanvragen
  • Het opvolgen van uitstaande offertes
  • Het (pro-actief) verstrekken van informatie aan potentiële en bestaande klanten
  • Behandelen van inkomende email- en website klantvragen en telefoongesprekken
  • Ondersteunen van de business development manager bij het onderhandelen en afsluiten van klantopdrachten
  • Onderhouden van klantinformatie in het CRM systeem
  • Mede opstellen van prijslijsten en mede bepalen van tarieven
  • Ondersteuning bij marketing activiteiten
  • Afstemmen met de operatie over de geoffreerde dienstverlening

Over de ideale kandidaat

De ideale kandidaat wil een stap maken van een technische functie naar een commerciële rol of heeft commerciële ervaring opgedaan binnen een technisch omgeving. Je kan goed onderhandelen, bent pro-actief en communiceert makkelijk op verschillende niveaus. Verder heb je een afgeronde MBO opleiding in een technische richting en bij voorkeur beschik je over kennis van de markt waarin Element zich begeeft.

Je kennis van de Engelse taal is uitstekend, kennis van het Frans en/of Duits is een pré.

Dit bieden wij

Wij bieden een veelzijdige en uitdagende werkomgeving binnen de wereld van materiaal testen en

-onderzoek en schadeonderzoek. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat onze medewerkers zich voortdurend verder kunnen ontwikkelen door middel van interne en externe opleidingen. Element Materials Technology heeft een groot aantal testlaboratoria in binnen- en buitenland waardoor er voldoende carrière mogelijkheden zijn.

Daarnaast bieden wij jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hieronder vallen in ieder geval een winstregeling, 27 vakantiedagen en 13 atv dagen, bijdrage aan de pensioenpremie en mogelijkheid tot deelname aan diverse collectieve verzekeringen.

Solliciteren

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Erwin de Rijcke, Business Development Manager, via Erwin.derijcke@element.com. Je sollicitatie kan je sturen naar Cécylle Harmsen, HR Manager, via de onderstaande 'Solliciteer' button of via cecylle.harmsen@element.com.

Kandidaten zonder ervaring in de markt en/of zonder technische studie worden alleen in overweging genomen wanneer zij kunnen aantonen dat zij een sterke technische affiniteit hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld