Technical Sales Manager 
Bedrijf: Element Materials Technology
Standplaats: Breda / Wommelgem (België)

Element Materials Technology is op zoek naar een Technical Sales Manager ten behoeve van de verdere groei en ontwikkeling van de (Zuid)Nederlandse en Belgische markt. In deze functie ben je de tussenpersoon tussen de operationele afdelingen en onze (potentiële) klanten die zich hoofdzakelijk bevinden in de olie&gas industrie.

Over Element:
Element Materials Technology is een groep van onafhankelijke, geaccrediteerde testlaboratoria in Europa en de Verenigde Staten. Wij zijn gespecialiseerd in Materiaal- en Schadeonderzoek, Materiaal Testen, Product Kwalificatie Testen en Breuk Mechanica. Met ons team van meer dan 1800 wetenschappers, ingenieurs en technici, onze Engaged Experts, zijn wij de aangewezen partner voor materiaal technologische oplossingen. 
Over de functie
De Technical Sales Manager is verantwoordelijk voor een maximale omzetgroei en winstgevendheid door het effectief verkopen van onze diensten op het gebied van materiaal testen, schadeonderzoek en product kwalificatie testen. Hij of zij richt zich hoofdzakelijk op de verdere ontwikkeling van de markt in Zuid Nederland en België en rapporteert aan de Sr Business Development Manager.

Verantwoordelijkheden
  • Het ontwikkelen en onderhouden van zakelijke relaties met bestaande klanten en potentiële klanten om nieuwe business te genereren
  • Opstellen van offertes voor huidige en toekomstige klanten.
  • Coördineren van verkoopinspanningen met marketing, business development, finance en operationele afdelingen.
  • Continue monitoren en opvolgen van de behoeften van klanten, problemen, belangen, concurrerende activiteiten en de mogelijkheden voor nieuwe producten en diensten.
  • Afstemmen van behoeften van klanten met operationele afdelingen en de afdeling Finance
  • Plannen en organiseren van verkoopstrategieën door het maximaliseren van de Return on Time Investments
  • Deelnemen aan beurzen en bijdragen aan marketing strategieën.
Over de ideale kandidaat

Om aan deze functie invulling te kunnen geven, is het essentieel dat je commerciële ervaring hebt opgedaan binnen een technische omgeving, bij voorkeur binnen de markt waarin Element zich begeeft. Vanzelfsprekend kan je goed onderhandelen, ben je pro-actief en flexibel en communiceer je  makkelijk op verschillende niveaus. Je kennis van de Engelse en Franse taal is uitstekend, kennis van het Duits is een pré. Je zal je werktijd verdelen tussen de markt in (Zuid)Nederland en België en functioneert op MBO niveau. Een (las)technische achtergrond door praktische ervaring of opleiding is een grote pré.

Dit bieden wij

Wij bieden een veelzijdige, uitdagende en internationale werkomgeving binnen de wereld van materiaal testen, schadeonderzoek en product kwalificatie testen. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat onze medewerkers zich voortdurend verder kunnen ontwikkelen door middel van interne en externe opleidingen. Element Materials Technology heeft een groot aantal testlaboratoria in binnen- en buitenland waardoor er voldoende carrière mogelijkheden zijn.

Daarnaast bieden wij jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hieronder vallen in ieder geval een winstregeling, 25 vakantiedagen, bijdrage aan de pensioenpremie en mogelijkheid tot deelname aan diverse collectieve verzekeringen. Omdat je veelvuldig onderweg zal zijn, stellen wij natuurlijk een bedrijfsauto, laptop en mobiele telefoon ter beschikking.

Solliciteren

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Erwin de Rijcke, Sr. Business Development Manager, via Erwin.derijcke@element.com. Je sollicitatie kan je sturen naar Cécylle Harmsen, HR Manager, via de onderstaande 'Solliciteer' button of via cecylle.harmsen@element.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld