Wilt u aan de slag bij een snel groeiende organisatie waar alles draait om techniek? Bent u schoolverlater, heeft u een diploma A2 of een certificaat van de 3e graad TSO in de metaal, mechanica, chemie of elektro-mechanica?
Solliciteer dan als

Technisch Medewerker (Lab Technician)

Antwerpen, 40 uur

Bedrijf

Element Materials Technology Antwerpen N.V.

Herentalsebaan 406

2160 Wommelgem

De functie
Als Lab Technician bij Element Antwerpen bent u verantwoordelijk voor onder meer de volgende taken:
 • Het uitvoeren van diverse materiaalbeproevingen en/of onderzoeken met als doel de mechanische eigenschappen te bepalen.
 • Het rapporteren van de testresultaten en het opstellen van materiaalcertificaten.
 • Begeleiden van inspecteurs die de beproevingen voor onze klanten bijwonen.
 • Het uitvoeren van preventief onderhoud aan de laboratorium-apparatuur.
De beproevingen die moeten plaatsvinden, betreffen o.a. trekproeven bij verschillende temperaturen, buigproeven, kerfslagproeven bij verschillende temperaturen, hardheidsmetingen, macro structuurbeoordelingen, etc. Na een gedegen inwerkperiode zult u voldoende kennis van normen en standaarden ontwikkelen om ook zelfstandig de beproevingen te kunnen voorbereiden. U zult u werken met gedocumenteerde procedures en instructies. Wij bieden u een veelzijdige en uitdagende werkomgeving binnen de wereld van materiaaltesten. U test niet alleen de klassieke metalen zoals staal, aluminium, titanium, messing en brons maar ook het beproeven van vezelversterkte polymeren, vezel-metaal, laminaten en diverse producten wordt door Element uitgevoerd.

Profiel

Omdat wij in een klein team werken, springen onze medewerkers bij waar nodig en we zijn dan ook op zoek naar felxibele en pro-actieve medewerkes die echt weten van aanpakken. We hebben op dagelijkse basis afspraken met diverse inspectiekantoren alsook klantenbezoeken en dus bent u communicatief vaardig en kunt u Element op representatieve manier vertegenwoordigen. U moet zowel in teamverband als zelfstandig aan de slag kunnen gaan.

Opleiding & Ervaring
 • Technische opleiding (A2 of certificaat 3e graad TSO), bij voorkeur richting metaal, mechanica, chemie of elektro-mechanica of een beroepsopleiding (BSO) Lassen-constructie.
 • Materialenkennis en kennis van het gebruik van laboratoriumapparatuur is een pre, een grote affiniteit met techniek is een must.
 • Zowel schoolverlaters als kandidaten die een volgende stap in hun carrière willen maken zijn welkom om te solliciteren.
 • Ook mensen die op zoek zijn naar een individuele beroepsopleiding in de onderneming kunnen reageren.
 • U moet snel aan de slag kunnen met diverse softwareprogramma’s eigen aan de apparaten waarmee u zult werken. Kennis van Word en Excel is een pluspunt.
 • Als Lab Technician moet u een goed technisch inzicht hebben en systematisch te werk kunnen gaan. Veilig en structureel kunnen werken is een absolute must gezien de apparatuur waarmee u zult werken.

Arbeidsvoorwaarden 
 • Salaris tussen de EUR 1.800 en EUR 2.200 bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring
 • Maaltijdcheques
 • Hospitalisatie- en groepsverzekering
 • 20 vakantiedagen en 12 ADV dagen
 • Wij vallen onder paritair comité 200
 • Interne en externe opleidingen
Element Materials Technology

Element Materials Technology is een groep van onafhankelijke, geaccrediteerde laboratoria in Europa en de Verenigde Staten. Wij zijn gespecialiseerd in Product Kwalificatie Testen, Materiaalonderzoek en Materiaal Testen. Met ons team van meer dan 1.800 wetenschappers, ingenieurs en technici zijn wij de aangewezen partner voor materiaal technologische oplossingen. Element Antwerpen bedient veelal klanten in de Olie & Gas industrie.

Contact 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Gielis, Groepsleider Antwerpen, via kevin.gielis@element.com of tel. nr. (+32) 03.340 43 46.
Uw sollicitatie kunt u sturen naar Cécylle Harmsen, HR Manager, via cecylle.harmsen@element.com.

Info over IBO kunt u vinden op www.vdab.be (bij Leren op Maat) of vragen bij VDAB (Werkwinkel).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.