Wil jij je technische kennis inzetten bij een snel groeiende organisatie waar alles draait om techniek en onze klanten? Solliciteer dan als Technisch Medewerker (Lab Technician) Breukmechanica / Metallografie bij onze Element vestiging in Breda!

Technisch Medewerker (Lab Technician) Breukmechanica / Metallografie

Element Materials Technology
Standplaats Breda, 40 uur 

De functie Lab Technician 

Als Lab Technician binnen de afdeling Breukmechanica / Metallografie verricht je samen met je collega’s de volgende werkzaamheden:  

 • Het uitvoeren van breukmechanische onderzoeken (CTOD)
 • Het maken van preparaten ten behoeve van deze onderzoeken
 • Het rapporteren van de meetgegevens
 • Verrichten van metallografisch onderzoek zoals microscopisch structuur onderzoek, ferriettellingen en korrelgrootte bepalingen
 • Alle overige werkzaamheden en processen die binnen een breukmechanisch / metallografisch laboratorium voorkomen

Indien nodig kan je ook ingezet worden om de overige afdelingen te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ons materiaalkundig laboratorium waar o.a. trekproeven, buigproeven, kerfslagproeven en hardheidsmetingen worden gedaan of aan ondersteuning van ons Replica team waarbij je on-site bij de klant metingen uitvoert. 

Opleiding & Ervaring 

Bij voorkeur hebt je een afgeronde technische MBO / HBO opleiding, bijvoorbeeld richting werktuigbouwkunde of metaalkunde. Ervaring binnen een technische omgeving en met soortgelijke werkzaamheden is een pré. Ook schoolverlaters die een aantoonbare affiniteit met techniek hebben, zijn welkom om te reageren en kunnen (intern) opgeleid worden tot Lab Technician. 

 Je bent een team player en steekt graag de handen uit de mouwen. Verder ben je flexibel, springt bij waar nodig en begrijpt dat het werk klaar moet zijn voordat de werkdag voorbij is. Natuurlijk wil je jezelf verder ontwikkelen en sta je open voor het volgen van in- en externe opleidingen. 

Arbeidsvoorwaarden
 • Wij bieden een marktconform salaris dat is afgestemd op je opleiding en ervaring
 • CAO Metalektro
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen
 • Winstuitkering
 • Collectieve (ziektekosten)verzekeringen
 • Interne en externe opleidingen
 • Flexibele werktijden
Element Materials Technology

Element Materials Technology is een snel groeiende organisatie met geaccrediteerde testlaboratoria in Europa en de Verenigde Staten. Ons team van meer dan 1800 wetenschappers, ingenieurs en technici voert Product Kwalificatie Testen en Materiaaltesten en -onderzoek uit en zorgt er voor dat de klant binnen de afgesproken tijd onafhankelijke en betrouwbare test- en onderzoeksresultaten krijgt. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in de olie&gas sector maar ook de vliegtuig- en transportindustrie kunnen bij Element terecht.

Contact

Je sollicitatie kan je sturen naar Cécylle Harmsen, HR Manager, via cecylle.harmsen@element.com. Verdere informatie over de functie? Bel dan met Paul Christianen via tel.nr. 076-5424300. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.