We are Element, a global platform of laboratories with Engaged Experts specializing in materials testing and product qualification testing in industries where failure is not an option

Wil jij je technische kennis inzetten bij een van de marktleiders op het gebied van materiaal- en product testen waar alles draait om techniek en onze klanten? Solliciteer dan als Engineer bij onze Element vestiging in Amsterdam!

Je functie als Engineer
Je zal als Engineer de afdeling Product Qualification Testing in Amsterdam gaan versterken.
Met technisch inzicht, eigen creativiteit en diverse meet- en regelapparatuur kwalificeer en test je de meest uiteenlopende producten. Je werkzaamheden lopen uiteen van het ontwerpen en opbouwen van een testopstelling in het lab tot het uitvoeren van metingen op de locatie van de klant:

 • In overleg met je team en/of de opdrachtgever vaststellen van de voorwaarden en eisen waaraan het onderzoek moet voldoen en de wijze waarop het onderzoek moet worden uitgevoerd. Vaak spelen (internationale) normen of richlijnen hierbij een belangrijke rol.
 • Het ontwerpen en (laten) vervaardigen van hulpmiddelen en opstellingen ten behoeve van de het onderzoek
 • Het verrichten metingen, beproevingen of onderzoek aan diverse producten en materialen
 • Interpreteren van de onderzoeksresultaten, het schriftelijk vastleggen en bespreken met de opdrachtgever en/of de betreffende keuringsinstanties.
 • Zelfstandig behandelen van aanvragen en opdrachten, het opstellen van offertes, bewaken van de voortgang, de kosten en kwaliteit.
 • Het onderhouden van contacten met (potentiële) opdrachtgevers.

 

Indien nodig kan je ook ingezet worden om de overige afdelingen te ondersteunen bij hun werkzaamheden waardoor je je breed kan ontwikkelen binnen ons bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afdelingen Materials Testing, Corrosion en Coatings.


Opleiding & Ervaring 
Je hebt een afgeronde technische HBO of WO opleiding, bijvoorbeeld richting werktuigbouwkunde, luchtvaarttechnologie, meet- en regel techniek of mechatronica. Je hebt een brede technische interesse, twee rechterhanden en een hands-on mentaliteit. Je kan goed improviseren en snel schakelen tussen verschillende projecten. Verder zal je veelvuldig met (internationale) klanten omgaan waarbij goede communicatieve en commerciële vaardigheden onmisbaar zijn.

 

Ervaring binnen een technische omgeving en met soortgelijke werkzaamheden is een pré, maar ook pas afgestudeerden zijn welkom om te solliciteren.


Arbeidsvoorwaarden 

 • Wij bieden een marktconform salaris dat is afgestemd op je opleiding en ervaring
 • Element valt onder de CAO Metalektro
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen
 • Collectieve (ziektekosten)verzekeringen
 • Interne en externe opleidingen
 • Flexibele werktijden

Element Materials Technology
Element Materials Technology is een zeer snel groeiende organisatie met 200 wereldwijd geaccrediteerde testlaboratoria. Ons team is na de overname van Exova gegroeid tot meer dan 6000 wetenschappers, ingenieurs en technici en voert Product Kwalificatie Testen, Materiaaltesten en Materiaalonderzoek uit. Wij zorgen er voor dat de klant binnen de afgesproken tijd onafhankelijke en betrouwbare test- en onderzoeksresultaten krijgt. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in de olie&gas sector maar ook de energie-, vliegtuig- en transportindustrie kunnen bij Element terecht.

 

Contact 
Je sollicitatie kan je sturen naar Cécylle Harmsen, HR Manager, via cecylle.harmsen@element.com. Verdere informatie over de functie? Neem dan contact op met Bob Klaver, Department Manager Amsteram via bob.klaver@element.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.