Element Materials Technology Antwerpen NV richt zich op het bepalen van materiaaleigenschappen van met name staalsoorten en heeft op dit moment 7 medewerkers. Wij zijn gevestigd in een state-ofthe-art labo in Wommelgem (gemeente Antwerpen). Als aanvulling op ons team zijn wij op zoek naar een Groepsleider die de dagelijkse leiding van de vestiging op zich zal nemen.

Groepsleider

Element Materials Technology Antwerpen NV
Standplaats Wommelgem, 40 uur

De functie Groepsleider

Als Groepsleider van Element Antwerpen bent u verantwoordelijk voor het leiden van het team en coacht, begeleidt en motiveert u de medewerkers. U organiseert de werkzaamheden en bewaakt de toepassing van alle veiligheidsvoorschriften. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het:

 

 • Realiseren van de operationele doelstellingen van de afdeling.
 • Leiden en bewaken van de klantopdrachten met betrekking tot uitvoer, doorlooptijd, kwaliteit en kosten.
 • Autoriseren van onderzoeksrapporten.
 • Gereed melden van opdrachten en het opstellen van factuurbijlagen ten behoeve van de facturatie.
 • Bewaken van het instrumentarium van de afdeling met betrekking tot de staat van onderhoud en kalibratie volgens de geldende procedures.
 • Vervullen van taken die in het kader van het managementsysteem aan de functie zijn verbonden, zoals het autoriseren van taken en bevoegdheden en het (doen) opstellen en autoriseren van procedures en instructies.

 

Naast de technische en coördinerende werkzaamheden verwachten wij ook dat u samen met het Sales team van Element de locatie Antwerpen verder laat groeien en ontwikkelen. U voert dan ook niet alleen voorbereidend overleg met opdrachtgevers maar werkt actief mee aan het onderhouden en verbreden van de relatie met onze klanten.

Bij drukte bent u vanzelfsprekend bereid om in te springen waar nodig om er samen met de collega’s voor te zorgen dat de klanten binnen de afgesproken tijd worden bediend.

Opleiding & Ervaring

U beschikt over een Bachelor diploma, bij voorkeur richting Materiaalkunde of Werktuigbouwkunde, of over een diploma International Welding Engineer (IWE) of vergelijkbaar.

U heeft een proactieve instelling, bent ondernemend, resultaatgericht en hebt uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden. Verder beschikt u over leidinggevende ervaring en capaciteiten. Om de functie goed te kunnen vervullen is het van belang dat u zowel het Nederlands
als het Engels goed beheerst in woord en geschrift. Kennis van de Franse taal is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en boeiende job binnen een internationale omgeving met uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden. Er is veel ruimte voor eigen invulling, oplossingen en innovatie. De Groepsleider rapporteert aan de General Manager van Element Benelux. Aanvullend bieden wij:

 

 • Een marktconform salaris dat is afgestemd op uw opleiding en ervaring
 • 20 vakantiedagen en 12 ADV dagen bij een werkweek van 40 uren
 • Extralegale voordelen zoals een hospitalisatieverzekering, groepsverzekering en maaltijdcheques
 • Element Antwerpen is aangesloten bij het PC200
 • Interne en externe opleidingen
 • Flexibele werktijden

Element Materials Technology 

Element Materials Technology is een snel groeiende organisatie met geaccrediteerde testlaboratoria in Europa en de Verenigde Staten. Ons team van meer dan 1800 wetenschappers, ingenieurs en technici voert Product Kwalificatie Testen en Materiaaltesten en -onderzoek uit en zorgt er voor dat de klant binnen de afgesproken tijd onafhankelijke en betrouwbare test- en onderzoeksresultaten krijgt. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in de olie&gas sector maar ook de vliegtuig- en transportindustrie kunnen bij Element terecht.

Contact

Uw sollicitatie kunt u sturen naar Cécylle Harmsen, HR Manager, via cecylle.harmsen@element.com. Verdere informatie over de functie? Neemt u dan contact op met Robbert Koldenhof, General Manager, via robbert.koldenhof@element.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.